wij zijn 2-be-there

 

2-be-there Is een bruisend kunstenaressenduo, gevormd door illustratrice Brigida en edelsmid Marit. Hun bindende factor is de kunstzinnige liefde voor De liefde!

Een tekening van Brigida uitgevoerd door Marit, was de geboorte van de 2-be-there engel. De engel symboliseert waar 2-be-there voor staat: “2-be-there, sieraden met een hart.

2-be-there wil niet alleen liefde uitdragen door het maken van sieraden met een hart, maar wil dit hart ook doorgeven. Uiteraard door middel van de sieraden maar ook door een deel van de opbrengst te doneren aan een ideëel doel.
In 2011 was dit “het Colombinehuis”. Een vakantieverblijf in Biddinghuizen voor gezinnen met een ernstig ziek kind, die anders geen vakantie kunnen vieren, en hier rust en een warme veilige plek vinden in hun vaak zware leven.
In 2012 was dit stichting KIKA. Dit door een vriendin te sponsoren die door middel van het lopen van New York marathon zo veel mogelijk sponsorgeld voor KIKA op wilde halen.
In 2013 hebben ze gekozen voor Stichting Warme Beer.  Deze stichting geeft zogenaamde Warme Beren aan kinderen op oncologische afdelingen van ziekenhuizen, www.warmebeer.nl.

Door de warme ontvangst van de 2-be-there sieraden, maar ook de wil om hun passie met een ieder te kunnen delen, zocht het duo al enige tijd naar een mogelijkheid hun producten ook te laten maken door iemand die past binnen hun passie. De wereld blijkt klein en verbonden. Op een reis door Nepal ontmoette de broer van Marit, Dambar, van Dambar’s Silver Factory. Dambar biedt jongeren uit de laagste Nepalese kaste een vakopleiding en werk. Dit sloot dus perfect aan bij de doelstellingen van 2-be-there, om hun werk en leeromstandigheden nog verder te verbeteren heeft 2-be-there in januari 2012 een polijsttrommel geschonken. Dambar bleek al bekend te zijn met Nederland en levert via Wereldwinkels en ‘ A Beautiful Story’.

 

2-be-there is te vinden in Jan van Scorelstraat 143 te Utrecht, waar de kunstenaressen regelmatig aanwezig zijn, waar ze hun harten laten spreken, waar bezoekers hun harten vinden. Als je langskomt is het altijd handig vantevoren even te bellen om er zeker van te zijn dat we er zijn. Brigida: 06-54600307 of Marit 06-21162945.

Of kijk verder op deze site want juist in deze tijden is het extra belangrijk om te geloven in het doorgeven van liefde met je hart.